RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Under 7 prosent på italienske statsobligasjoner

Roma (NTB-AFP): Rentenivået la seg på 5,62 prosent, godt under det kritiske nivået på 7 prosent, da Italia torsdag la ut et nytt salg av statsobligasjoner.

Så sent som i november var markedets tillit til italiensk økonomi så lav at Italia måtte ut med en rente på 7,89 prosent for å låne penger med forfall på tre år.

Men etterspørselen etter de italienske verdipapirene var lavere enn tidligere; emisjonen dro bare inn 7 milliarder euro, mindre enn det tilbudte volumet på 8,5 milliarder.

Dessuten kom renten på tiårsobligasjoner på 6,7 prosent, klart høyere enn de 5,77 prosent Italia måtte forplikte seg til på det siste tilsvarende salget i oktober.

Et rentenivå på over 7 prosent regnes for umulig å håndtere, spesielt for et sterkt gjeldstynget land med minimal vekst som Italia, og Italia må refinansiere store deler av sin enorme gjeld i de første månedene av 2012.

Italia håper de økonomiske reformene til den nye statsministeren Mario Monti skal øke tilliten til Italia og føre til at landet må betale lavere rente for å låne penger. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere