RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Under halvparten trygge på kommunen ved kriser

Oslo (NTB): Bare 44 prosent sier de føler seg trygge på at kommunen de bor i, er i stand til å håndtere krisesituasjoner, viser en undersøkelse.

I undersøkelsen som Sentio har laget for Nationen, svarer under 20 prosent at de er utrygge og ikke har tillit til at kommunen er i stand til å håndtere en krisesituasjon.

Loven om kommunal beredskapsplikt ble innført i 2010. Kommunene ble da pålagt å ha alt fra evakueringsplaner til vurderinger av om kommunen kan være et mulig terrormål.

- Sammenlignet med andre undersøkelser er det en ganske dårlig score for trygghet, sier administrerende direktør i Sentio, Arve Østgaard.

- Kommunene kan både kartlegge, planlegge og øve så mye de vil. Hvor trygge folk føler seg, handler om hvor gode kommunene er til å formidle arbeidet som blir gjort, sier han.

Lasse Jalling som er direktør for samferdsel, plan og miljøavdelingen i KS, kommunesektorens organisasjon, er enig i at det kan være kunnskapen om hva kommunen faktisk skal gjøre i en krisesituasjon, som slår ut på målingen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere