Gå til sidens hovedinnhold

Underholdende legeaction

Du trenger ikke lenger å ha seks i snitt for å bli lege.

Klikk på playknappen over for å se hvordan «Trauma Center» virker.

(Spillmagasinet): «Trauma Center: Under The Knife» var et av de første spillene som viste hvilke muligheter Nintendo DS’ trykksensitive skjerm åpner for. Du trer inn i rollen som Dr. Derek Stiles og skal operere mennesker ved å peke, klikke og dra.

En Wii-make

«Trauma Center: Second Opinion» til Wii er en utvidet versjon av DS-spillet og den største forskjellen er selvfølgelig kontrollen.

Istedenfor å trykke på skjermen, opererer du nesten utelukkende ved å bevege på fjernkontrollen.

Enkle bevegelser er alt som skal til for å sy, skjære og gjøre andre kirurg-ting, og takket være at du bruker styrestikka for å skifte redskap, går byttene unna i en fei. Kontrollen er intuitiv og veldig presis, det tok ikke lang tid før ihvertfall jeg mestret styringen.

Krevende operasjoner

Og fint var det, for «Trauma Center: Second Opinion» satt kjapt ferdighetene mine på prøve.

Operasjonene blir fort både kompliserte, omfattende og lange, og den stramme tidsfristen og lave terskelen for å gjøre feil gjorde spillet til en stressende og intens opplevelse.

Heldigvis blir det aldri for vanskelig og selv om enkelte operasjoner irriterte meg såpass at jeg lovte å aldri spille spillet igjen, hadde jeg det alt i alt artig.

Når jeg først fikk det til var det kjempegøy, og det er lite som slår følelsen av å komme seg helskinnet gjennom en av de vanskeligere operasjonene.

I tillegg klarte spillet hele tiden å lure meg til å spille mer, å gi opp var aldri et alternativ.

Innholdsrikt

Hvis du er av typen som skal klare alt, kan den rundt 10 timer lange hovedmodusen regnes som oppvarming.

Innsatsen din blir hele tiden vurdert og å få høyeste karakter på en operasjon er mildt sagt vanskelig, noe som også gjelder den nye «Hard»-vanskelighetsgraden.

«Second Opinion» byr i tillegg på nye operasjoner, et nytt verktøy og litt annet snacks – selv om du allerede har spilt «Under The Knife» til døde er dette vel verdt en titt.

Mye pjatt

Dessverre er ikke alt like bra og det som irriterer meg mest er de lange og stort sett uviktige samtalene.

«Trauma Center: Second Opinion» byr på en spenstigere historie enn den i «Grey’s Anatomy», men av en eller annen grunn har utviklerne bestemt seg for å utelukkende bruke tekst for å fortelle den. Resultatet er at du må klikke deg forbi en hel haug dialogbokser, noe ihvertfall jeg ikke synes er morsomt.

En annen ting «Second Opinion» sliter med er at det ikke er særlig flott. Jeg vet at Wii på langt nær er så kraftig som de to andre, men er for eksempel en 16:9-modus for mye forlangt?

Underholdende og utfordrende

På tross av de to tingene er «Trauma Center: Second Opinion» kreativt, utfordrende og annerledes, og vel verdt en titt for hobbykirurger på utkikk etter noe nytt.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Reklame

Black Week hos Ekstralys: Gjør kupp på billykter, arbeidslys og xenonsett