Underholdende Wii Sports-ferie

Den bunnsolide originalen har fått en verdig oppfølger.

25.09.09 12:35

Lanseringsspill skal vise hva maskinen de slippes sammen med er god for og få har klart oppgaven bedre enn «Wii Sports». Gjennom fem enkle øvelser demonstrerte det hvor intuitive, artige, innovative og sosiale Wii-spill kan være.

Artige øvelser

Nå er oppfølgeren her og «Wii Sports Resort» byr på mer av det samme. Dessverre gjør det så spillet verken føles ferskt eller særlig kreativt, men brorparten av de 12 øvelsene er såpass underholdende og vellagde at det spiller liten rolle. I tillegg får de frem konkurranseinstinktet hos noen og enhver.

Samtlige øvelser er like intuitive som originalens og de fleste er både dypere, mer innholdsrike, interessante og litt mer krevende. For eksempel krever bueskytingen etter hvert en del teknikk og kunnskap om vind og avstand til skiva, mens fektingen byr på tre variasjoner av seg selv (hvorav en er forbeholdt de som spiller alene).

Presis kontroll

«Wii Sports Resort» støtter Wii Motion Plus-tilbehøret og byr på en mer presis kontroll enn originalen, du føler virkelig at du har mye mer styring. For eksempel lystrer bordtennisracketen hvert minste lille vink og basketkastene følger kastebanen perfekt.

En liten hake med Motion Plus-støtten er at tilbehøret er påkrevd for en del øvelser, og akkurat som originalen er «Wii Sports Resort» morsomst med flere. Med andre ord må du fort ut og handle, med i pakken følger nemlig bare en Wii Motion Plus.

Deilig stemning

Dessverre er ikke alle øvelsene like gode. Jeg synes spesielt to av de tre som foregår på vann (vannscooter og wakeboard) er vel simple, og luftakrobatikken blir litt for fort kjedelig. Det er begrenset hvor lenge det er gøy å fly rundt en øy uten særlig mål og mening.

Heldigvis klarer jeg aldri å være sur på eller skuffet over «Wii Sports Resort» særlig lenge. I vant Nintendo-stil er fargene mange og sterke, musikken trivelig og stemningen lystig. Jeg blir rett og slett glad av å spille dette spillet.

Et godt kjøp

Hvis du spiller mest alene er ikke «Wii Sports Resort» noe for deg. Riktignok varer det lenger enn originalen, men det finnes mange andre spill som gir mye bedre valuta for pengene.

Er du derimot av den mer sosiale typen, er dette så godt som obligatorisk. Brorparten av de 12 øvelsene er knallbra, de er både dypere, litt mer krevende og mer interessante enn i originalen. I tillegg er kontrollen mye bedre (forutsatt at du er villig til å investere i Motion Plus), stemningen skikkelig trivelig og spillet klarer å lokke frem konkurranseinstinktet hos noen og enhver.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.