RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Underliggende forhold forverret for Frontline

Sist oppdatert:
Meglerhuset ABG Sundal Collier mener at de underliggende forholdene i stortankmarkedet har forverret seg, og frykter ytterligere fall i ratene fremover
I en oppdatering opprettholder meglerhuset sin salgsanbefaling på Frontline.

Ifølge ABGSC er nå tilgangen på ledige VLCC'er i Midtøsten den største sommeren 2002. Det skal være omkring 99 skip ventet ledig i området for de neste fire ukene. Sommeren 2002 lå ratene å dunket på nivåer mellom worldscale 30 og 50, som tilsvarer 9.000 til 21.000 dollar. Frontline har en breakeven på rundt 21.000 dollar pr. dag for sine skip.

Meglerhuset mener også at OPEC nå sender ut enda sterkere signaler om ytterligere kutt i produksjonskvotene i frykt for en for sterk lageroppbygging. Et kutt kan komme allerede ved nyttår, og vil i så tilfelle frata tankrederne det tradisjonelt gode vintermarkedet, mener ABGSC.

ABGSC mener at et OPEC-kutt understreker at det nå kun er nedside i tankratene.

- Når det blir klart for aksjemarkedet vil ikke aksjekursen lenger bli støttet opp av høye utbytteforventninger og en rabatt på NAV vil sannsynligvis reintroduseres, skriver ABGSC.

Oppsummering:
Anbefaling: Selg
Kursmål:100 kroner
Meglerhus: ABG Sundal Collier
Dato: 14. oktober 2003

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere