RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Undersøkelse: Én av ti jenter har blitt presset til sex

Trondheim (NTB): Én av ti jenter har blitt presset til oralsex eller samleie, viser en omfattende undersøkelse om seksuell trakassering blant elever på videregående skoler i Sør-Trøndelag.

Undersøkelsen viser at også nesten 55 prosent av jentene og over 40 prosent av guttene har blitt utsatt for seksuelle kommentarer om kropp, utseende og privatliv, skriver forskningsmagasinet Gemini.

- Dette er skremmende høye tall, sier NTNU-forsker Leif Edward Ottesen Kennair til NRK. Han og medforsker Mons Bendixen står for undersøkelsen, som er den første kartleggingen som er gjort av seksuell trakassering på videregående skoler i Norge.

Undersøkelsen fra 2007 viser også at gutter blir seksuelt trakassert både av jenter og av andre gutter. Det var et flertall av gutter som opplevde det som vanlig å bruke homonegative eller seksuelt negative begrep til å omtale andre gutter. Guttene syntes også i større grad enn jentene at det var greit å kalle andre for hore, kuk, homo, lesbe og lignende.

- Trakassering har helt klart helsemessige konsekvenser, som angst, depresjon og dårlig selvbilde, sier Bendixen.

Forskerne, som allerede er i gang med en ny og større undersøkelse om sextrakassering blant videregåendeelever, håper funnene deres blant annet kan lære elevene å signalisere at de er interessert i sex uten å krenke andre. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere