RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Undersøkelse: Media vil ha Jens, folk vil ha Erna

Oslo (NTB): Flertallet av norske redaktører og journalister vil at Jens Stoltenberg (Ap) skal fortsette som statsminister, men folk flest vil ha Erna Solberg (H) som statsminister. Det viser en måling som Respons Analyse har laget.

Ifølge målingen svarer 50 prosent av landets redaktører og 49 prosent av journalistene at de vil at Stoltenberg fortsatt skal lede landet. 29 prosent av redaktørene og 27 prosent av journalistene vil heller at Høyres leder Erna Solberg skal overta som statsminister, skriver Dagsavisen.

Men hos leserne og seerne er stemningen annerledes. 42 prosent av dem vil ha Solberg som statsminister. 37 prosent foretrekker at Stoltenberg fortsetter.

Bakgrunnstallene viser imidlertid at Stoltenberg ikke er like populær blant alle i mediene. Det er flere kvinnelige journalister som vil ha ham enn menn, og han er mest populær blant journalister under 30 år og over 60 år.

Det er også slik at journalister i radio og TV foretrekker Stoltenberg fremfor Solberg. Også blant avis- og nettjournalister er det flere som ønsker Stoltenberg foran Solberg, men andelen er lavere enn blant kollegene i etermediene.

Målingen er en del av Medieundersøkelsen 2013 som skal legges fram under Nordiske Mediedager i Bergen 9. mai. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere