RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Undersøker årsak til flybrann

Foto: REUTERS TV (Reuters)
Sist oppdatert:
Den britiske lufthavarikommisjonen undersøker lørdag årsaken til brannen om bord på et 787 Dreamliner-fly som sto parkert på Heathrow i London fredag.

En gruppe fra den britiske lufthavarikommisjonen (AAIB) skal nå undersøke årsaken til at flyet tok fyr.

– Flyet har blitt flyttet til en sikker hangar denne morgenen. Etterforskningen pågår, sier en talsmann for kommisjonen.

Det var ingen passasjerer om bord i Boeing 787 Dreamliner-flyet fra Ethiopian Airlines da det begynte å brenne fredag ettermiddag. Selskapet som lager motorer for flytypen, General Electric, har opplyst at brannen ikke var knyttet til flyets motorer.

Fredag ble begge rullebanene stengt på grunn av brannen. Lørdag går trafikken for det meste som normalt, men med noen kanselleringer.

– Flyplassen er operativ, men med noen kanselleringer og forsinkelser, heter det i en uttalelse fra Heathrow flyplass.

Innvendig brann
Ifølge en talsmann for lufthavnen dreier det seg om en «innvendig brann» om bord i flyet.

Flyet hadde stått parkert på Heathrow i mer enn åtte timer da brannen startet, ifølge en representant for Ethiopian Airlines. Fjernsynsbilder på kanalen Sky News viste flyet omringet av skumpøler og tre brannbiler på flyplassen vest i London.

Problemer
Fredag måtte også et 787 Dreamliner-fly snu på grunn av «tekniske problemer» på vei fra Manchester til Florida. Siden flyet ble tatt i bruk første gang av Ethiopian Airlines har det vært problemer med kanselleringer og problemer for den nye flymaskinen.

Tidligere i år ble samtlige 50 fly midlertidig satt på bakken på grunn av batteritrøbbel.

Brannen fredag har ført til uro om hvor sikre Boeings nye fly er. Fredag sank kursen på Boeing-aksjer med 4,7 prosent til 101,87 dollar på aksjemarkedet i New York. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere