RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Undersøker døråpnere etter brann på skolebuss

Tromsø (NTB): Dørene på skolebussen som begynte å brenne i Troms forrige uke, lot seg ikke åpne. Nå skal nødåpnerne på bussen undersøkes.

Det var 25 passasjerer om bord i skolebussen da brannen brøt ut på E6 i Nordreisa i 8-tiden om morgenen tirsdag i forrige uke. Sjåføren og en av skoleelevene måtte knuse hvert sitt vindu for å redde barna ut av den brennende bussen, skriver VG.

Hvorfor dørene ikke lot seg åpne, er foreløpig ikke kjent. Derfor skal politiet, busselskapet Torghatten Buss og leverandøren Vest Buss undersøke hendelsen.

- Vi ser svært alvorlig på at dørene ikke lot seg åpne, sier avdelingsleder Rune Hansen i Torghatten Buss i Troms til avisen.

Ifølge Hansen kan dørene enten åpnes ved hjelp av elektriske brytere på et panel hos sjåføren eller ved å bruke nødåpningsbrytere plassert både ute og inne ved dørene. Brannen oppsto ifølge sjåføren i el-sentralen nede til venstre for førersetet, men dørene skal likevel virke selv om strømnettet er slått ut.

Hansen forteller at nødåpnerne på selskapets 16 andre busser av samme type er sjekket, og alle virker som de skal. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere