RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Undersøker sjøbunnen i Hardanger

Foto: Statnett
Sist oppdatert:
Statnett venter ikke på konklusjonen om sjøkabel, men går i gang med å undersøke sjøbunnen i Hardanger nå.

Statnett vil hyre et eksternt firma til å undersøke sjøbunnen i Hardanger og på den måten være i forkant av en eventuell byggestart for sjøkabel. Det opplyser Statnett i en pressemelding torsdag. Forespørselen om anbudet blir sendt ut denne uken.

Målet er å få undersøkt den mulige traseen for en sjøkabel i løpet av oktober.

- Må være forberedt på endring
- Årsaken til at dette ikke har vært gjort tidligere er at et de økonomiske rammene for et sjøkabelprosjekt i denne størrelsesorden ligger utenfor det mandatet Stortinget har gitt Statnett. Nå må i være forberedt på at rammene for utbyggingen kan endres, sier konserndirektør Håkon Borgen i Statnett ifølge pressemeldingen.

Statnett ønsker å være forberedt på en rask byggestart - uansett hvilken løsning som velges for 420 kV-linjen mellom Sima og Samnanger.

Statnett forbereder også sjøkabelalternativet ved å gjennomføre elektriske systemanalyser, forprosjektere landanlegg og kabletekniske beregninger. Dette arbeidet vil være grunnlag for en innkjøpsprosess, dersom det skal bygges sjøkabel, opplyser selskapet.

Ønsker minst mulig forsinkelser
-Uansett om det blir valgt sjøkabel eller luftledning i Hardanger, vil Statnett være ansvarlig for utbyggingen. For å sikre strømforsyningen i Bergen og store deler av Hordaland er det viktig med minst mulig forsinkelser. Vi forbereder derfor begge alternativene med tanke på å få minst mulig forsinkelser, sier Borgen.

Når det gjelder luftledningsalternativet signeres kontrakten med entreprenører i løpet av uken. I oktober startes byggingen av den delen av luftlednignstraséen som er lik for både sjøkabel- og luftledningsalternativet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere