RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Undersøker tips om trusler innad i politiet etter 22. juli

Oslo (NTB-Birgitte Iversen): 22. juli-kommisjonen undersøker påstander om at sjefer i Oslo politidistrikt har truet underordnede som internt har uttalt seg kritisk om politiets innsats 22. juli.

Det er forfatteren og journalisten Kjetil Stormark som har gått til Kommisjonen med informasjon han har fått om det som hevdes å være tre tilfeller av truende atferd fra personer i ledelsen i Oslo politidistrikt overfor underordnende i etterkant av 22. juli.

Informasjonen ble gitt til ham under arbeidet med boken «Da terroren rammet Norge. 189 minutter som rystet verden» som kom ut før jul i fjor.

- Jeg har gitt 22. juli-kommisjonen informasjon om tre enkeltsaker der politifolk blant annet har blitt gjort oppmerksom på at det kan få konsekvenser for deres fremtidige karrierer, dersom de bidrar til å belyse hendelsene 22. juli, forteller Stormark til NTB.

Alle sakene skal dreie seg om politifolk som på ulike måter har uttalt seg kritisk internt til bemanningssituasjonen og håndteringen av politiets operasjon 22. juli.

Politimester i Oslo, Anstein Gjengedal, vil ikke la seg intervjue i saken. Han sier gjennom sin informasjonsavdeling at påstandene er helt ukjente for ham. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere