RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Underskudd for Leo Burnett

Sist oppdatert:
Leo Burnett med administrerende direktør Bjarte Eide i spissen endte i 2002 med et resultat før skatt på minus 44,8 millioner kroner.

Bare to av Leo Burnett-selskapene gikk med overskudd i fjor. JKL Woldsdal var selskapet som tapte mest.

Til tross for en rekke tiltak for å øke lønnsomheten i Leo Burnett i fjor, som lønnsreduksjon og nedbemanning ble fjorårets underskudd enda større enn året før, som var på 39,6 millioner kroner. Leo Film AS og Leo Xpress var de eneste av Leo Burnetts selskaper som gikk med overskudd i fjor, skriver Kampanje.

– Årsaken til at Leo Burnett Reklamebyrå, og delvis Leo Burnett Førsteledd, hadde en reduksjon i sin byråinntekt skyldes primært at flere kunder ble overført fra Leo Burnett til Kitchen, sier administrerende diretør i Leo Burnett, Bjarte Eide i en melding.

Byråinntekten i et samlet Leo Burnett ble redusert med 35,5 millioner kroner, til 140 millioner kroner. Årsaken er ifølge byrået lavere etterspørsel innen områdene PR/informasjon, digital kommunikasjon og sisteleddsmarkedsføring.

JKL Woldsdal var selskapet i gruppen som tapte mest penger i fjor. Fra et overskudd på 9,3 millioner kroner i 2001, fikk selskapet i fjor et underskudd på åtte millioner kroner. Byråinntekten falt dramatisk fra 47,6 millioner kroner til 27 millioner kroner.

Leo Burnett Førsteledd reduserte byråinntekten fra 29,7 i 2001 til 17,4 millioner kroner i fjor, men også Leo Burnett Reklamebyrå opplevde en reduksjon i byråinntekten fra 43,3 millioner til 31 millioner kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere