*Nettavisen* Nyheter.

Underslagssaken mot Inge Staldvik utsatt

Namdal (NTB): Tidligere leder i Nord-Trøndelag bonde- og småbrukarlag, Inge Staldvik, som er tiltalt for grovt underslag fra organisasjonen, får ikke behandlet saken sin som en tilståelsessak.

01.07.14 12:50

I juni i fjor anmeldte Nord-Trøndelag Bonde- og Småbrukarlag tidligere Ap-ordfører Inge Staldvik for grovt underslag av 630.000 kroner fra organisasjonen, skriver Trønder-Avisa.

Fredag møtte Staldvik i Namdal tingrett, der saken etter planen skulle gå som en tilståelsesdom uten aktor og forsvarer. Men dommeren mente det ikke var samsvar mellom siktelsen på grovt underslag og motivet til Staldvik. Saken vil dermed gå som en ordinær rettssak senere.

Staldvik har forklart at pengene, etter å ha blitt satt inn på hans konto, ble overført til et spareprodukt som angivelig skulle gi bedre avkastning enn organisasjonens konto i Grong Sparebank. Staldvik hadde ikke fullmakt fra styret i organisasjonen til å gjennomføre en slik transaksjon.

Staldvik ble ordfører i Røyrvik kommune i 1983 som 28-åring og var da landets yngste ordfører. Senere har han vararepresentant for Arbeiderpartiet og Sosialistisk Venstreparti på Stortinget i to perioder. Han meldte seg ut av SV i 2010 i protest mot partiets rovdyrpolitikk. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.