Gå til sidens hovedinnhold

Undersøker sjøbunnen i Hardanger

Statnett venter ikke på konklusjonen om sjøkabel, men går i gang med å undersøke sjøbunnen i Hardanger nå.

Statnett vil hyre et eksternt firma til å undersøke sjøbunnen i Hardanger og på den måten være i forkant av en eventuell byggestart for sjøkabel. Det opplyser Statnett i en pressemelding torsdag. Forespørselen om anbudet blir sendt ut denne uken.

Målet er å få undersøkt den mulige traseen for en sjøkabel i løpet av oktober.

- Må være forberedt på endring
- Årsaken til at dette ikke har vært gjort tidligere er at et de økonomiske rammene for et sjøkabelprosjekt i denne størrelsesorden ligger utenfor det mandatet Stortinget har gitt Statnett. Nå må i være forberedt på at rammene for utbyggingen kan endres, sier konserndirektør Håkon Borgen i Statnett ifølge pressemeldingen.

Statnett ønsker å være forberedt på en rask byggestart - uansett hvilken løsning som velges for 420 kV-linjen mellom Sima og Samnanger.

Statnett forbereder også sjøkabelalternativet ved å gjennomføre elektriske systemanalyser, forprosjektere landanlegg og kabletekniske beregninger. Dette arbeidet vil være grunnlag for en innkjøpsprosess, dersom det skal bygges sjøkabel, opplyser selskapet.

Ønsker minst mulig forsinkelser
-Uansett om det blir valgt sjøkabel eller luftledning i Hardanger, vil Statnett være ansvarlig for utbyggingen. For å sikre strømforsyningen i Bergen og store deler av Hordaland er det viktig med minst mulig forsinkelser. Vi forbereder derfor begge alternativene med tanke på å få minst mulig forsinkelser, sier Borgen.

Når det gjelder luftledningsalternativet signeres kontrakten med entreprenører i løpet av uken. I oktober startes byggingen av den delen av luftlednignstraséen som er lik for både sjøkabel- og luftledningsalternativet.

Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus

Kommentarer til denne saken