*Nettavisen* Nyheter.

Undersøker trusselbrev etter kapringen

 

En mann og en kvinne er siktet etter at en ambulanse ble stjålet på Torshov i Oslo. Flere ble påkjørt. Denne bilen veltet på Rosenhoff i den forbindelse. Foto: Kjetil Mæland (Nettavisen)

PST og politiet undersøker et trusselbrev som skal ha blitt sendt før ambulansekapringen på Torshov.

22.10.19 23:27

SISTE: Den 25 år gamle kvinnen nekter straffskyld etter siktelsen, ifølge TV 2.

PST undersøker et trusselbrev som er formidlet i epost til flere redaksjoner, men sier at de så langt ikke har funnet noen sammenheng med dette brevet og hendelsene rundt ambulansekapringen i Oslo tirsdag.

- Jeg vil understreke at vi ikke etterforsker noe, men vi undersøker. Det er nærhet i tid mellom truslene som ble formidlet i epost til redaksjoner og hendelsene i Oslo som gjør at vi undersøker dette. Hittil er det ingenting som tyder på at det er noen sammenheng, sier seniorrådgiver Annette Aamodt til Nettavisen tirsdag kveld.

Aamodt sier hun ikke kan gå inn på innholdet i trusselbrevet.

Bakgrunn: Dette vet vi om ambulansekapringen i Oslo

- Følger nøye med

Seniorådgiveren informerer også om at PST bistår Oslo politidistrikt med å gjøre vurderinger rundt denne hendelsen. Trusselnivået er uendret.

PST bekrefter også at de tar saken på høyeste alvor.

- Vi følger nøye med på situasjonen i tett samarbeid med OPD og ser om det er noe som kan falle inn under vårt arbeidsfeilt, sier seniorrådgiver i PST, Martin Bernsen til Nettavisen.

- Nekter straffskyld

Den 25 år gamle kvinnen som er siktet for befatning med skytevåpen nekter straffskyld. Det bekrefter advokaten hennes til TV 2, Jon Arild Aasen.

– Hun erkjenner å ha vært involvert i ulykken, men for henne var det en skrekkelig opplevelse. Etter hennes oppfatning er hun slett ikke skyldig i det hun er siktet for, sier han til TV 2.

Kvinnen ble tirsdag ettermiddag pågrepet i en dagligvarebutikk etter å ha vært på flukt fra politiet.

Den 32 år gamle mannen som er siktet for drapsforsøk etter ambulansekapringen på Torshov vil bli avhørt i morgen, onsdag. Det bekreftes til VG av mannens advokat, Øyvind Bergøy Pedersen.

Kapret ambulanse

Store politistyrker aksjonerte tirsdag da en ambulanse ble kapret på Torshov i Oslo ved 12.30-tiden. Dette skjedde etter en singelulykke i Trondheimsveien på Sinsen der en bil havnet på taket.

En mann ble raskt pågrepet og siktet for drapsforsøk. En kvinne ble etterlyst, og siden pågrepet og siktet for befatning med skytevåpen.

Det er ikke klart hva som var motivet for handlingen, der flere ble skadd.

Våpen og narkotika

Det ble funnet en hagle, en uzi maskinpistol, samt store mengder narkotika i ambulansen. Ifølge politiet skal mannen ha bevisst kjørt opp på fortauet for å ramme tilfeldige mennesker.

Den siktede skal ha en lengre straffehistorikk som involverer bruk av narkotika, ulovlige våpen, biltyveri og vold.

Mannens forsvarer forteller Nettavisen tirsdag kveld at den siktede per nå ikke har tatt stilling til siktelsen.

- Det blir ikke avhør i kveld. Han har ikke fått en formell siktelse, og har da ikke tatt stilling til siktelsen, forteller Pedersen til Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag