RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

UNE anker ikke - Nathan og familien får bli i Norge

Sist oppdatert:
Oslo (NTB-Ole-Tommy Pedersen og Ole Henrik Tveten): Utlendingsnemda er sterkt uenig i Oslo tingretts dom, men vil ikke anke saken videre. Dermed er Nathan Eshete og familiens lange kamp for å få bli i Norge, kronet med seier.

Det var TV 2 som først meldte om avgjørelsen onsdag ettermiddag. Deretter bekreftet Utlendingsnemda det for NTB og andre medier. UNE-direktør Ingunn-Sofie Aursnes sier at de fortsatt mener alle avgjørelser de har tatt i saken opp gjennom årene, står seg.

- Selv om UNE mener vi har rett i sak, og selv om vi mener vi ville ha gode utsikter til å få medhold i lagmannsretten, har vi i dag kommet til at vi likevel ikke vil anke. Grunnen til at vi ikke anker er hensynet til gutten og tiden som går, sier hun i en epost til NTB via sin informasjonsavdeling.

Familiens advokat, Arild Humlen, sier at avgjørelsen gleder både familien, Nathan selv og hans støttespillere.

- Jeg setter pris på at Utlendingsnemda så raskt har tatt stilling til ankespørsmålet. Jeg forstår at det er hensynet til Nathan som gjør at de ikke anker, og i det kan man legge at Nathan og hans familie vil få en oppholdstillatelse, sier han til NTB.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere