Gå til sidens hovedinnhold

UNE anker ikke - Nathan og familien får bli i Norge

Oslo (NTB-Ole-Tommy Pedersen og Ole Henrik Tveten): Utlendingsnemda er sterkt uenig i Oslo tingretts dom, men vil ikke anke saken videre. Dermed er Nathan Eshete og familiens lange kamp for å få bli i Norge, kronet med seier.

Det var TV 2 som først meldte om avgjørelsen onsdag ettermiddag. Deretter bekreftet Utlendingsnemda det for NTB og andre medier. UNE-direktør Ingunn-Sofie Aursnes sier at de fortsatt mener alle avgjørelser de har tatt i saken opp gjennom årene, står seg.

- Selv om UNE mener vi har rett i sak, og selv om vi mener vi ville ha gode utsikter til å få medhold i lagmannsretten, har vi i dag kommet til at vi likevel ikke vil anke. Grunnen til at vi ikke anker er hensynet til gutten og tiden som går, sier hun i en epost til NTB via sin informasjonsavdeling.

Familiens advokat, Arild Humlen, sier at avgjørelsen gleder både familien, Nathan selv og hans støttespillere.

- Jeg setter pris på at Utlendingsnemda så raskt har tatt stilling til ankespørsmålet. Jeg forstår at det er hensynet til Nathan som gjør at de ikke anker, og i det kan man legge at Nathan og hans familie vil få en oppholdstillatelse, sier han til NTB.

Reklame

På tilbud: Den norske skogsmaskinen barna elsker