RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

UNE anker Yalda-dommen

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Utlendingsnemnda (UNE) anker dommen fra Oslo tingrett i Yalda-saken. Tingretten mente nemndas avslag på opphold var ugyldig.

- UNE kommer til å anke av grunner som handler om mer enn denne enkeltsaken. Det handler om våre beslutningstakeres rett og plikt til å gjøre skjønnsmessige avveininger og hva som da kan regnes som tungtveiende innvandringsregulerende hensyn, sier direktør Ingunn-Sofie Aursnes i UNE til NTB.

Oslo tingrett mente 4. desember i år at avslaget på søknad om opphold fra familien til 11 år gamle Yalda Bahadori var ugyldig og brøt FNs barnekonvensjon.

UNE er uenig i dette.

- Deler av tingrettens dom er feil juss som ikke bør bli stående. Betydningen av å operere med ulike identiteter overfor ulike lands utlendingsmyndigheter bagatelliseres, men det er ingen bagatell å oppgi ulike identiteter i ulike land, sier Aursnes.

Familien kom til Norge i 2005, men fikk avslag på søknaden om opphold på humanitært grunnlag. Faren er fra Afghanistan og moren er fra Moldova. Familien risikerer derfor å bli splittet om de sendes ut av landet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere