Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

UNE etterlyser dokumentasjon

Foto: SCANPIX NORWAY (Reuters)
Sist oppdatert:
Utlendingsnemnda sier de har foretatt undersøkelser, men ikke funnet dokumentasjon på forfølgelse til retur.

- Hvis støttespillere til Rahim Rostami eller Haroun Abu Arrah sitter på overbevisende dokumentasjon på at de er returnert til forfølgelse, er det i så fall dokumentasjon som de ikke har sendt inn til UNE.

Det sier informasjonssjef Bjørn Lyster i UNE til Nettavisen i en kommentar til påstandene fra Evy Ellingvåg i menneskerettighetsgruppen Tolvte januar.

- Finner ikke dokumentasjon
- Vi har ikke kunnet bekrefte eller avkrefte om Rostami ble fengslet etter retur fra Norge, og vi har heller ikke kunnet bekrefte om han er stevnet for retten. Men vi har foretatt undersøkelser uten å finne noen dokumentasjon eller annet som er egnet til å sannsynliggjøre at påstandene er riktige. Dersom han eventuelt er blitt fengslet eller stevnet for retten, er det uansett ingen grunn til å tro at det har sammenheng med de forhold han påberopte seg da han søkte asyl i Norge, sier Lyster.

- Tar påstandene alvorlig
- Når det gjelder Haroun Abu Arrah, så er det en sak hvor uttransporten skjedde nå nylig, og vi har ikke i dag informasjon verken til å bekrefte eller avkrefte påstander om fengsling eller tiltale. Men vi tar påstandene alvorlig og har ute noen forespørsler om saken.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!