RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Taleb mistet broren sin på Utøya. I 2015 mistet han statsborgerskapet, Fredag kom gladmeldingen fra UNE.
Taleb mistet broren sin på Utøya. I 2015 mistet han statsborgerskapet, Fredag kom gladmeldingen fra UNE. Foto: Foto: Jo E. Brenden, Østlendingen

UNE snur i Taleb-saken

Sist oppdatert:
Mubarak Ahmed Taleb (25), som gikk til sak for å få beholde statsborgerskapet sitt, får likevel bli i Norge etter at UNE har snudd i saken.

Taleb mistet broren sin på Utøya, men overlevde selv. I 2015 mistet han statsborgerskapet, og tirsdag ble det kjent at han ville gå til sak for å få det tilbake. Fredag opplyste NRK at Utlendingsnemnda (UNE) har snudd i saken og likevel ikke vil tilbakekalle statsborgerskapet.

Les også: Kastes ut etter asylbløff

Da foreldrene og storebroren kom til Norge, trodde de det var lettere å få opphold om de sa de var fra Somalia i stedet for Djibouti, skrev Klassekampen tirsdag. Foreldrene ble tvangsreturnert i juli 2015. Faren døde fem dager etter tvangsreturen. Storebroren dro til Djibouti i april 2015.

Mubarak Ahmed Taleb gikk sammen med sin to år eldre søster til sak mot staten. De var bare ti og tolv år gamle da de søkte asyl i Norge sammen med sine foreldre. De fikk ikke utvisningsvedtak fra Norge og Schengen, men har oppholdt seg i Norge ulovlig de siste to årene. Begge har barn som er født i Norge, og nå får begge to bli i landet.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere