RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

UNESCO: Seks verdensarvsteder i Syria i fare

Phnom Penh (NTB-AFP): UNESCO setter seks historiske kultursteder i Syria på lista over verdensarvsteder som trues av borgerkrigen i landet, blant dem gamlebyen i Aleppo og en korsfarerborg.

Ifølge FN-organisasjonen er det på grunn av den blodige krigen ikke lenger mulig å sikre bevaringen av Syrias seks verdensarvsteder.

Syria har seks verdensarvsteder: De tusen år gamle gamlebyene i Damaskus, Aleppo og Bosra, oasen Palmyra med romerske ruiner, korsfarerborgen Crac des Chevaliers, Qalat Salah El-Din, også kalt Saladins fort, og oldtidslandsbyene i Nord-Syria.

Alle seks ble plassert på lista over verdensarvsteder som er truet, på det årlige møtet til FNs organisasjon for utdanning, forskning og kultur i Phnom Penh torsdag.

UNESCO sier at informasjonen de har om de truede verdensarvstedene er mangelfull og kommer fra ubekreftede kilder, inkludert sosiale medier og syriske myndigheter, som ikke nødvendigvis er til å stole på.

Særlig Aleppo, en av verdens eldste byer med en nærmere 7.000 år lang historie, er hardt rammet av krigen. Blant annet har det gamle citadellet vært i ildlinjen, og minareten til Umayyad-moskeen fra det 13. århundre er ødelagt. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere