RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ung demokrat på vei

Sist oppdatert:
En tenåring og en rockestjerne har kapret plasser som delegater for Demokratene i USA.

Sarah Bender
Sarah Bender

Førsteinntrykket av Sarah Bender ville for de fleste vært at hun var en helt vanlig tenåring. Hun er 17 år gammel, går på skolen, har deltidsjobb, har kjæreste og trener. Men en ting skiller henne fra andre ungdommer: hun har en stor sjanse for å hjelpe John Kerry på veien til Det hvite hus.

Yngste delegat
Bender er den yngste fra Demokratene i Ohio som fikk en etterlengtet plass som delegat ved demokratenes landsmøte i Boston. Delegatene er representanter for de ulike statene i USA.

Før presidentkandidatvalget tidligere i år valgte de fleste framtidige delegatene å representere Howard Dean eller Wesley Clark, som da ble sett på som favorittene.

- Ingen trodde Kerry hadde en sjanse den gang, så jeg tenkte hvorfor ikke, og gikk for Kerry, sier Bender til Beacon Journal.

Sjokkert
Men i løpet av de seks ukene med kandidatvalg, viste det seg at de fleste tok feil, og det overraskende resultatet gjorde at de få som hadde gått med på å være delegater for Kerry eller John Edwards, fikk sitte i førersetet i partiet. Bender var altså en av disse.

Bender har alltid vært interessert i politikk, men er sjokkert over at hennes kandidat nå prøver å bli president.

- Vennene mine syntes det er veldig kult, men jeg tror ikke de skjønner alt, sier hun.

Art Alexakis (til venstre)
Art Alexakis (til venstre)

Rockestjerne
Art Alexakis, vokalist og frontfigur i rockegruppa Everclear, er en av de få – om ikke den eneste – rockestjernene som noen sinne har blitt valgt som delegat for Den Demokratiske Nasjonalkomité. Han har fått seg en aktiv fan-skare ikke bare i musikken, men også i politikken.

Fordi han er en ”kul fyr”, har han spilt inn en versjon av Woody Guthries klassiker, ”This Land is your Land”, som du kan laste ned på RockTheVote .

Kilder:
YouthVote
RockTheVote

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere