Ung innvandrer drept i Hellas

Aten (NTB-AFP): En ung iraker ble i helgen knivstukket og drept av fem menn i den greske hovedstaden Aten. Politiet beskriver drapet som hatkriminalitet.

De fem mennene, som tok seg rundt på motorsykler, skal før drapet ha forsøkt å angripe en rumener og en marokkaner i det samme området, ifølge politiet.

Den 19-årige irakeren døde av skadene på sykehus natt til søndag.

I en sjelden offisiell reaksjon beklaget ordensminister Nikos Dendias drapet og lovet å straffe de skyldige. Hellas har opplevd en rekke hatangrep rettet mot innvandrere de siste årene, i takt med at den økonomiske krisen har strammet grepet om landet.

Samtidig har det høyreekstreme partiet Gyllen daggry vokst seg kraftig gjennom krisen i Hellas. Ved valget fikk partiet nesten 7 prosent av stemmene. Blant forslagene til Gyllen daggry er å kaste ut alle innvandrere fra sykehusene for å lette den kritiske situasjonen i helsevesenet.

Human Rights Watch (HRW) kom nylig med en rapport hvor den hevdet at politiet og rettssystemet i Hellas ikke klarer å forhindre og straffe et økende antall overfall mot innvandrere. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.