RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Truls Lian (Østlands-Posten)

Ung kvinne knivstakk 89-åring utenfor matbutikk

Med blodet rennende etter to knivstikk gikk 89 år gamle Eva Killi hjem etter et brutalt knivoverfall i Larvik sentrum onsdag.

- Jeg trodde aldri slikt kunne skje i Larvik, sier hun til Østlands-Posten.

Eva Killi, som ikke ønsket å stå fram med bilde i avisa, var på vei hjem fra handletur på Coop Extra, som så mange ganger før. Da hun gikk ut dørene og rundet opp Nansetgata, kjente hun en voldsom smerte i ryggen. Da hun snudde seg, så hun en ung kvinne stå der med en kniv i hånden.

- Hva er det du gjør? Stikker du meg i ryggen, utbrøt jeg. Og jeg vil aldri glemme verken blikket hun sendte meg eller svaret hun ga:

- Ja, hvorfor ikke.

Husker alt som skjedde
89-åringen er krystallklar i stemmen, forteller detaljert og husker alt som skjedde da ØP kommer i kontakt med henne onsdag kveld.

- Jeg så ikke at hun sto der, kjente bare et voldsomt stikk i ryggen, snudde meg og så jenta stå der med en stor kniv. Da tenkte jeg bare på å komme meg raskest mulig hjem til leiligheten jeg har rett oppi gata. Jeg skjønte jo jeg var blitt stukket av en kniv, men trodde ikke det var særlig dypt. Utenfor leiligheten traff jeg en god nabo som hjalp meg inn, og da så vi at blodet rant, forteller hun rolig om den dramatiske situasjonen.

Trodde ikke dette kunne skje på lys dag
Den skremmende hendelsen fant sted rett etter kl. 12.00 onsdag. Eva Killi forteller videre at både politi og ambulanse kom kjapt da naboen varslet, og hun kan ikke få fullrost hjelpen hun fikk av alle, både nabo, politi og helsepersonalet. Sting måtte sys før hun utpå kvelden kunne dra tilbake til leiligheten.

- Jeg tør aldri gå ut aleine om kvelden, men drømte jo ikke om at noe slikt kunne skje på lyse dagen i Larvik. Det er helt forferdelig at sånt skal skje, og selv om det var en veldig vond opplevelse, går det greit nå. Jeg tåler mye og skal klare dette også. Har tross alt opplevd mye i mitt liv, men aldri noe som dette, forteller hun.

Kunne gått verre
- Så du ikke damen som stakk før det skjedde?

- Nei, og det er rart, for normalt pleier jeg å se nedover gata når jeg går ut av de dørene, men av en eller annen grunn gjorde jeg ikke det i går. Kanskje det reddet meg? Det kunne gått verre hvis jeg hadde blitt stikket forfra.

- Men du kunne gi en god beskrivelse til politiet?

- Ja, jeg så både hennes utseende og hva hun hadde på seg helt klart for meg, og det fikk jeg skryt for av politiet.

Ikke alvorlig skadet
Eva Killi ble ikke alvorlig skadet av stikkene, og kunne dra hjem igjen i går kveld.

Den unge kvinnen som stakk, er 19 år gammel, ble pågrepet etter at 89-åringen hadde gitt et godt signalement, og ble avhørt av politiet i Larvik i går kveld. Det blir opplyst fra politiet at hun nå er tatt hånd om av helsevesenet.

Kvinnen er siktet for legemsbeskadigelse med kniv.

Søker vitner
Politiet ber om at folk som har oppholdt seg i området der det skjedde, og som kan ha sett noe, tar kontakt på telefon 02800.

- Hvis det er noen som har vært vitne til det, ønsker vi at de tar kontakt, sier politioverbetjent Per Oscar Rønningen til ØP.

Knivstikkingen skjedde som nevnt rett etter klokken 12 midt på dagen ved utgangen til Nansetgata fra Coop Extra i Larvik sentrum.

Politiet har håp om at noen kan ha lagt merke til den eldre kvinnen og den unge jenta bak henne. Så langt har ingen vitner meldt seg til politiet.

Den 19 år gamle kvinnen som er pågrepet skal ikke være kjent av politiet fra tidligere.

Les flere saker i Østlands-Posten

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere