RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ung kvinne sluttet i politikken etter uønsket oppmerksomhet fra Giske


Ung kvinne sluttet i politikken etter uønsket oppmerksomhet fra Trond Giske.
Ung kvinne sluttet i politikken etter uønsket oppmerksomhet fra Trond Giske.
Sist oppdatert:
En ung kvinne opplyser at hun sluttet som ungdomspolitiker i Arbeiderpartiet etter det hun opplevde som uønsket oppførsel fra Ap's nestleder Trond Giske.

Onsdag kveld varslet hun partiledelsen i Arbeiderpartiet om det hun opplevde som flere tilfeller av uønsket seksuell oppmerksomhet flere år tilbake i tid. Det skriver NRK fredag.

Torsdag måtte Giske forklare seg om blant annet dette og flere andre varsler i et møte med Ap-leder Jonas Gahr Støre. Der gjorde partilederen det klart at Giske har opptrådt på en kritikkverdig måte.

- Beklager

Giske sier til NRK at han ikke kan kommentere enkeltsaker, men skriver i en tekstmelding:

– Jeg har sammen med Jonas Gahr Støre i dag gått gjennom de henvendelsene partiet har fått som angår meg. Jeg tar på alvor at jeg har opptrådd på en måte som har vært belastende for enkeltmennesker. Det beklager jeg dypt.

Den unge kvinnen valgte å trekke seg ut av politikken etter hendelsene.

Den tidligere ungdomspolitikeren reagerer på at ingen fra partiets toppledelse har kontaktet henne etter at hun varslet.

- Nødvendig

I Politisk kvarter på NRK P2 fredag morgen fortalte Jonas Gahr Støre at det har kommet flere varsler etter at media først omtalte kritikkverdige forhold rundt Giske.

- Det kan komme til å fortsette en tid, at det kommer varsler. Det ser vi nå, at det øker. Jeg vil si at det er bra at folk sier ifra hvis de føler at de har noe å si ifra om, sier Støre til NRK.

Partilederen fortalte at han ga sin nestleder «en veldig klar kritikk» under torsdagens møte, på grunn av «den oppførselen han har vist i ulike sosiale sammenhenger».

- Jeg opplevde en Trond Giske som for første gang – etter mange år med rykter om hans oppførsel i sosiale sammenhenger, la oss si det slik – må snakke om det på en måte som forholder seg til realiteter. Han la seg flat. Jeg mener at det er helt nødvendig, sier Støre i Politisk kvarter.

Jonas Gahr Støre hevder at varslingen fra den tidligere ungdomspolitikeren først forelå natt til torsdag og at dette er årsaken til at han ikke har sett nærmere på den saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere