Ung kvinne voldtatt i Vaterlandsparken

Foto: Alexander Dahlstrøm Winger (Mediehuset Nettavisen)

Overfallsvoldtekt nummer 49 i Oslo natt til søndag.

30.10.11 20:02

En 18-år gammel jente skal ha blitt voldtatt i Vaterlandsparken i Oslo sentrum i 02-tiden natt til søndag. Begge gjerningsmennene var ifølge kvinnen hvite og snakket oslodialekt.

Voldtekten skjedde i Vaterlandsparken i Oslo samme kveld som mer enn 300 mennesker hadde markert sin avsky mot voldtekter i Oslo.

Les også: Viste sin avsky mot voldtektsbølgen

Utsatt for vold
- Hun skal ha blitt kontaktet av to menn på vei hjem som fysisk tok henne med seg og utsatte henne for voldsbruk, sier vaktleder Morten Wik ved Kriminalvakta til Nettavisen.

I følge vaktlederen kjørte en patruljebil kvinnen til voldtektsmottaket på legevakta for undersøkelser.

Han ønsker ikke å si noe om begge mennene deltok i voldtekten.

- Jeg kan bekrefte at dette er overfallsvoldtekt nummer 49 i Oslo. Nå ønsker vi at alle som har tips eller har sett noe i området ved Vaterlandsparken på denne tida, tar kontakt med politiet, ser Wik.

Etterlyser hvite gjerningsmenn
Politi etterlyser nå to gjerningsmenn med følgende beskrivelser:

* Den ene mannen hadde blondt eller brunt hår, var 170-175 cm høy og hadde på seg jeans og hvit skjorte. Mannen hadde ørepynt som lagde hulrom i den ene øreflippen.

* Den andre gjerningsmannen var også 170-175 cm høy, hadde brunt, krøllete, halvlangt hår og var ikledd mørke jeans og marineblå genser. Han hadde i følge kvinnen en «sossete» klesstil.

Vaktlederen forteller at politiet rutinemessig vil samle inn tilgjengelige opptak fra overvåkningskameraer i området.

Politiet satt denne helgen inn 20 ekstra politifolk for å trygge byen. I tillegg fortalte byrådsleder Stian Berger Røsland til Nettavisen at kommunen skal bruke åtte millioner ekstra på å lyssette Oslo.

Det har vært totalt fem voldtektsanmeldelser i Oslo denne helgen: Gruppevoldtekt på Oslo S ** Naschpiel-voldtekter på Sandaker og Bislett ** Kvinne forsøkt tvunget til oralsex i pirattaxi ** Overfallsvoldtekt i Vaterlandsparken

Les også: Her skjer voldtektene i Oslo

Les også: 17-åring rømte naken etter voldtekt

Les også: Tar i mot åtte voldtatte kvinner i uken

Les også: Oslo verst på overfallsvoldtekter

Les også: - Mange vil helst bare glemme hele episoden

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.