Oslo politidistrikt har satt inn betydelige ressurser ved Lofsrud skole på Mortensrud øst i byen etter at en ung mann ble skutt torsdag kveld.

Politihelikopteret og hundepatruljer ble satt inn i letingen, men per fredag morgen er ingen pågrepet.

– Vi har jobbet med saken i hele natt, men foreløpig har vi ikke noe nytt å fortelle, sier operasjonsleder Rune Hekkelstrand i Oslo politidistrikt til NTB ved 5.30-tiden fredag morgen.

– En person er kjørt fra stedet kritisk skadet. Livreddende innsats ble iverksatt av første enhet på stedet, og er nå overtatt av helse, uttalte innsatsleder Erling Olstad til pressen på stedet.

Noen minutter tidligere la politiet ut følgene oppdatering på Twitter:

- Mannen som ble skutt er kjørt til sykehus for behandling. Han fremstod alvorlig skadet på åstedet. Vi har ikke bekreftet identitet på vedkommende utover at det er en ung mann.

- Tyder på en målrettet handling

Vitner som politiet har snakket med sier det er blitt avfyrt flere skudd.

- Antall skudd kan tyde på at det er en målrettet handling, og det ser vi på som særdeles alvorlig, sier innsatsleder Olstad.

Politiet fikk melding om skytingen, som skjedde utenfor Lofsrud skole på Mortensrud i Søndre Nordstrand bydel, klokken 22.22 torsdag kveld.

Jakter gjerningspersoner med hundepatruljer

Innsatslederen sier at vitner har fortalt at det var flere personer til stede da skuddene ble avfyrt.

Videre ber politiet vitner som ikke har blitt kontaktet av politiet, og som har informasjon i saken, om å ta kontakt med dem på stedet eller over telefon.

Saken oppdateres.