*Nettavisen* Nyheter.

Ung mann siktet for Prinsdal-drapet - ingen pågrepet

Politiet ber om ytterligere tips etter Prinsdal-drapet.

17.01.20 11:35

OSLO (Nettavisen): Politiet bekreftet mandag ettermiddag at det var den 21 år gamle Halil Kara som ble skutt og drept i Prinsdal i bydel Søndre Nordstrand i Oslo sent fredag kveld.

Tirsdag kom meldingen om at én person er siktet for drapet.

- Vi har nå siktet en ung mann for drap eller medvirkning til drap. Han er ikke pågrepet, sa Grete Lien Metlid på pressekonferansen tirsdag.

Mannen er etterlyst både nasjonalt og internasjonalt.

Klikk på bildet for å forstørre. FORTSATT PÅ FRIFOT: Politiet mener å vite hvem som skjøt og drepte en 21 år gammel mann i Prinsdal i Oslo sent fredag kveld. Den mistenkte er siktet, men ennå ikke pågrepet.

FORTSATT PÅ FRIFOT: Politiet mener å vite hvem som skjøt og drepte en 21 år gammel mann i Prinsdal i Oslo sent fredag kveld. Den mistenkte er siktet, men ennå ikke pågrepet. Foto: (NTB scanpix)

- Det kan være flere involverte, men per nå er det bare én person som er siktet. Det pågår en intens etterforskning. Det er sentralt for politiet å komme i kontakt med denne personen. Vi jobber med å få han pågrepet, sa Metlid tirsdag.

Mandag opplyste politiet at gjerningsmannen skal ha stukket til fots langs Nedre Prinsdals vei i retning Kolbotn.

- Vi får inn tips og opplysninger, men vi ønsker også mer informasjon. Det er ganske viktig og sentral informasjon som har kommet inn nå de siste dagene. Jeg vil derfor gjenta det budskapet nok en gang, sa Metlid.

Det var like før midnatt Halil Kara ble skutt av en maskert gjerningsperson ved Prinsdal Grill i Prinsdal. I tillegg ble en mann knivskadd i et basketak med gjerningspersonen, men han fikk ikke livstruende skader.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag