Gå til sidens hovedinnhold

Ung nordmann vant 31 millioner

Vikinglotto hadde tidenes største pott.

Onsdag kveld var det mulig å vinne en svimlende lottogevinst på over 100 millioner kroner. Dette ville i så fall vært tidenes største lottoutbetaling i Vikinglotto.

Men dessverre er det ingen som har fått gullpotten på 100 millioner.

Nordmann vant førstepremien
Norsk Tipping opplyser til Nettavisen at det er en mann fra Sør-Aurdal kommune i Oppland som er den heldige vinneren av 31,7 millioner kroner.

Men vinneren svarte ikke da Norsk Tipping først ringte til ham.

- Jeg har ringt på telefonen, men har ikke fått svar. Hvis han visste at han hadde vunnet, så tror jeg han ville ha kontaktet oss. Vi får håpe at han ikke har fått hjerteinfarkt, sier kommunikasjonsrådgiver i Norsk Tipping, Pål Enger, til Nettavisen.

Ringte tilbake
Ved 22-tiden onsdag kveld, ringte derimot mannen tilbake.

- Han hadde sjekket mitt telefonnummer og visste at det var Norsk Tipping som hadde ringt. Men han forsto ikke helt hvorfor vi hadde ringt og var veldig nysgjerrig, sier Enger til Nettavisen.

Mannen som vant den store premiepotten er i midten av 20-årene.

- Det er gøy at det er en såpass ung vinner som har hele livet foran seg.

- Han hadde ikke noe klart svar på hva han ville bruke pengene til, men hadde sagt til seg selv at hvis han en dag vant en god slump med penger, så ville han fullføre skolen og ta utdanning. Og det akter han å gjøre, sier Enger.

Den nyrike mannen har også bedt om økonomisk rådgivning fra Norsk Tipping.

Ingen fikk lykketallet
Ingen fikk lykketallet denne gangen, og dermed blir denne lykketall-potten overført til neste onsdag.

Tallene er: 02 - 08 - 34 - 39 - 41 - 46

Tilleggstallene: 17 - 25

Lykketall: 48

- Grunnen til at det har samlet seg en så stor pott er fordi det er to spilleomganger uten vinnere. Det ligger en ganske stor førstepremie fra før. I tillegg har vi en lykketall-pott som avhenger av ett spesielt tall i rekken. Den har også bygget seg opp til å bli veldig stor, sa Enger til Nettavisen før trekningen.

100 millioner kroner
Årsaken til at lykketall-potten har vokst seg til denne enorme summen, er at den ikke er blitt utbetalt siden uke 43 i 2009.

- Samlet sett så hadde vi beregnet at disse to pottene skulle være på 93 millioner. Men det viser seg å være over 100 millioner kroner, sa Enger.

En eventuell vinner av 100 millioner kroner måtte hatt seks rette inkludert lykketallet.

Reklame

Strømsjokket: Kun 2,3 % har den billigste avtaletypen

Kommentarer til denne saken