RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ung norsk regissør vant i Cannes

Sist oppdatert:
To unge norske regissører kom til finalen i konkurransen Young Directors. En av dem vant med en film for Mastercard.

Young Directors er en konkurranse som arrangeres litt på siden av Cannes-festivalen som arrangeres årlig av det anerkjente britiske magasinet Shots i samarbeid med Commerical Film Producers of Europe (cfp-e).

I år havnet to unge norske regitalenter på shortlist, begge representeres av Motion Blur og ble shortlistet i den såkalte test-kategorien for filmer som ikke er produsert på oppdrag. Andreas Rønning kom til finalen med en film for Toyota, mens Bjørn Nagell var representert med en film han har laget for Mastercard.

Det var den sistnevnte filmen som skaffet en av de fem prisene til den unge norske regissøren. Filmen, som du kan se på Motion Blurs hjemmeside er ifølge Nagell en film med en lun og deltagende humor. Filmen er laget i tråd med Mastercards slagord "...for everything else there is Mastercard".

Konkurransen er delt i to. En for filmer som er vist og en for filmer som ikke er vist på TV. Det var i den siste kategorien Nagells film vant.

Blant de sente filmene fra europeiske land var det en reklamefilm for Greenpeace regissert av David Lee og John Williams fra Passion Pictures i London. Denne filmen vant også juryens ærespris. Også filmer laget av unge regissører utenfor Europa er med i konkurransen og der var det Eric Yap fra Planet Films i Malaysia som vant i klassen for viste filmer, mens Hoku Uchiyama fra amerikanske Oddball Production med filmen "Prelude" som oppfordrer til nykterhet bak rattet vant i klassen for ikke viste filmer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere