Før og under Guy Fawkes Night, som feires den 5. november hvert år i Storbritannia, blir det skutt opp fyrverkeri på de britiske øyer.

Onsdag i forrige uke døde den åtte måneder gamle sebraen Hope i Noahs Ark Zoo Farm. Sebraen skal ha løpt inn i inngjerdingen den befant seg i, og dødd som følge av kollisjonen.

Ifølge dyreparken skal Hope ha blitt skremt av fyrverkeri:

– Det er en tragedie at hun mistet livet, tilsynelatende som et resultat av fyrverkeri som ble skutt opp ved nærliggende arrangementer som var ment som en feiring, sier dyreparkens administrerende direktør, Larry Bush, ifølge BBC.

Ifølge Bush er dyreparkens ansatte helt knust.

– Vi vet at dette ikke var intensjonen til lokale arrangører og folk som skyter opp fyrverkeri, men det viser på en tragisk måte hvilken innvirkning fyrverkeri kan ha på dyr - enten det er sebraer, hester, ville dyr eller kjæledyr i hjemmene våre, sier han videre.

Sebraen ble født ved starten av den første koronanedstengningen av Storbritannia i mars, og fikk navnet Hope for å «symbolisere en lysstråle i en tid som føltes så dyster».

En talsperson fra dyreparken sier de deler historien for å gjøre folk oppmerksomme på innvirkningen fyrverkeri kan ha på dyr.