RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ungarn med alternativ 3G-avgift

Sist oppdatert:
Etter å ha studert effektene av de store lisensavgiftene i forbindelse med 3G-konsesjonene i resten av Europa, går Ungarn nå inn for en annen struktur når landet skal bygge ut 3G-nettverk
En rekke teleaktører brakk nesten ryggen på de enorme avgiftene som måtte betales til de europeiske statene i forbindelse med 3G-lisensene som ble tildelt for et par år siden.

Ungarn har fortsatt ikke gjennomført en tildeling av 3G-lisenser, retten til å bygge ut bredbåndsmobilnettverk. Basert på erfaringene i resten av Europa, ser landet for seg en alternativ avgiftsstruktur. De vil heller at operatørene skal betale en avgift basert på bruken av nettene, og heller ta en liten lisensavgift ved tildeling.

Det opplyser teknologiminister Kalman Kovacs til det statlige nyhetsbyrået MTI, melder Dow Jones Newswire mandag kveld.

De store tildelingsavgiftene har gjort at flere utbyggere ikke har hatt midler til å gjennomføre planene i andre land.

I stedet for lisensavgiften vil Ungarn pålegg lisensvinnerne å bygge ut 3G-nettene raskere. Det er ventet at Ungarn vil legge ut 3G-lsiensene på anbud i begynnelsen av neste år med krav om at de står klare til bruk allerede ved inngang til 2005.

Det er foreløpig ikke klart hvor mange lisenser som skal tildeles, og det jobbes nå med å hente inn rådgivere.

Telenor er tung posisjonert i det ungarske markedet gjennom kontroll med Pannon GSM, som sammen med Deutsche Telekom-kontrollerte Westel og Vodafone er aktørene i dagens GSM-marked.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere