*Nettavisen* Nyheter.

Ungarn vurderer å beskytte grensene militært mot flyktninger

Ungarns regjering vurderer å sette inn militæret ved grensen sør i landet mot flyktningstrømmen.

26.08.15 09:40

Avgjørelsen om å beskytte Ungarns grenser blir tatt i nasjonalforsamlingen i neste uke, opplyser en talsperson for regjeringen.

Flere tusen flyktninger og migranter har tatt sjøveien til Hellas via Tyrkia og har krysset grensa sør i Ungarn, for å ta seg videre nordover i Europa. Om få dager vil ungarske myndigheter ha ferdig piggtrådgjerdet som skal stenge migrantene ute.

Makedonia ga forrige helg opp forsøket på å regulere innreisene av flyktninger og migranter over grensa fra Hellas. Mange av dem er nådd Serbia, som er siste stopp før Ungarn og det grenseløse Schengen-området.

FN anslår at opptil 3.000 flyktninger som ønsker å reise nordover i Europa kommer til å krysse grensa til Makedonia daglig de neste månedene.

Tyskland venter at det kommer opp mot 800.000 asylsøkere til landet i år som følge av flyktningkrisen i Midtøsten og Sør-Europa.

Tysklands statsminister Angela Merkel besøker onsdag asylmottaket i Heidenau, der 31 politifolk ble skadd i sammenstøt med en gruppe høyreekstreme i helgen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.