RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ungarns ambassadør kritiseres for incest-utspill

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Ungarns ambassadør i Oslo hevder mange av romfolket er mentalt syke på grunn av incest. Uttalelsen er tre år gammel, men har skapt oppstyr i hjemlandet. Tirsdag ble han erklært uønsket på en konferanse i regi av Holocaust-senteret.

Géza Jeszensky kom med uttalelsen i en bok han ga ut i 2009. Boken er ikke i salg, men ble gitt til studenter han hadde på universitetet. Han sier til Aftenposten at han står for det han skrev.

- Det er bevis som bygger opp om dette. Jeg tok det fra en publikasjon på internett, og jeg har funnet flere lignende artikler og utdrag fra ungarsk forskning om romfolk, som regnes som nøytrale, sier han og fortsetter:

- Enkelte av romfolket har levd i isolerte bosetninger, og det har vært mye innavl. Men det er ikke begrenset til romfolket, sier han og avviser påstander om at han er rasist.

Jeszensky tror grunnen til at saken er så het nå, er de steile politiske frontene i hjemlandet og ønsker om å angripe regjeringen.

70-åringen var med på å arrangere en konferanse på Holocaust-senteret i Oslo tirsdag, men senteret ba ham om ikke å møte opp, på grunn av en ung historiker som truet med la være å komme dersom ambassadøren var der. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere