RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ungarns grensegjerde mot flyktninger ferdig

Ungarn har bygd ferdig gjerdet langs grensa til Serbia som skal holde flyktninger og migranter ute, opplyser det statlige nyhetsbyrået MTI lørdag.

Den konservative statsministeren Victor Orban ga ordre om å bygge det 175 kilometer lange gjerdet da antall flyktninger fra Midtøsten tok av tidligere i år.

Tiltaket er svært omstridt internasjonalt, og mange påpeker at flyktninger fra for eksempel det krigsherjede Syria uansett gjerde har full rett til å søke asyl i EU, og de blir ikke sendt tilbake så lenge krigen varer.

Orban har likevel også varslet strenge straffer for dem som krysser grensa ulovlig: tre år for å krysse grensa og fem år for å gjøre skade på det.

Trolig blir loven, som inkluderer opprettelsen av en sone for internering av asylsøkere ved grensa, vedtatt i nasjonalforsamlingen neste uke.

Gjerdet har hittil ikke gjort noe for å bremse strømmen av flyktninger som kommer langs Balkan-ruta fra Tyrkia, over Egeerhavet og gjennom Hellas, Makedonia og Serbia.

Fredag ble det registrert 2.822 flyktninger, litt ned fra onsdag da det ble satt en rekord med 3.241 på én dag, ifølge ungarsk politi.

Gjerdet består foreløpig mest av piggtrådruller, men i oktober skal det bygge et annet, fire meter høyt piggtrådgjerde.

De aller fleste av flyktningene som kommer til Ungarn, er ikke interessert i å bli i landet og vil helst videre til Tyskland og andre mer velstående land for å søke asyl der.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere