RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ungarsk meglerhus i svindelskandale

Sist oppdatert:
Meglerhuset til Ungars nest største bank, K&H har blitt utsatt for svindel av inntil 325 millioner kroner. Svindelen skal ha skjedd over en periode på to år
Totalt skal svindelen omfatte 10 milliarder ungarske forinter, eller 325 millioner kroner, og pengene har ifølge politiet blitt sporet til en håndfull personer og selskaper.

Det melder Dow Joens Newswire tirsdag ettermiddag.

Skandelen rammer indirekte den store belgiske KBC Bank NV som eier ungarske K&H.

Foreløpig er kun en offisielt siktet i saken, den tidligere adm. direktøren Attila Kulcsar, som nå sitter i forvaring i Wien i påvente av overlevering til ungarske politimyndigheter.

Omkring 6 milliarder forinter skal ha blitt sporet til to syriske statsborgere, mens resten har havnet i en rekke innenlandske og oversjøiske selskaper, opplyser etterforskningsledelsen til Dow Jones.

Svindelen skal omfatte kontoene til 62 av meglerhusets største kunder, og pengene er førte gjennom andre banker. En av kundene som skal være rammet i svindelen er nederlandske ABN Amro.

KBC har lovet å dekke alle tap for kundene som er rammet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere