RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ungdom blir skuddsikre

Sist oppdatert:
Britiske tenåringsforeldre kjøper skuddsikre klær til barna sine. Norske foreldre følger etter.

(YEYE): Volden blant engelsk ungdom øker, og så langt i år har hele 11 ungdommer blitt drept i den britiske hovedstaden, de fleste etter å ha blitt knivstukket.

London opplever for tiden en voldsbølge, og politiet har mistet kontrollen over de over 190 ungdomsgjengene som herjer byens gater. I følge en OECD-rapport har London nå blitt en farligere by enn New York.

- Foreldrene er bekymret
Denne situasjonen byr på gyldne muligheter for London-butikken Bladerunner, som har spesialisert seg på å lage klær for å sikre liv. Selskapet selger jakker og gensere som skal beskytte mot våpenkuler og knivangrep. De fleste kundene er foreldre til skoleungdom, som er livredde for barna sine.

- De fleste av kundene våre er tenåringsforeldre, som vil beskytte barna sine. Mange av dem forteller at barna har blitt overfalt eller angrepet med våpen, eller at de bor i et område som er utsatt for mye kriminalitet. Folk er redde, forteller talsmann for Bladerunner, Barry Samms til Yeye.

Hva synes du om salget av skuddsikre klær? Si din mening i bunn av saken!

Bladerunner har i flere år vært en av hovedleverandørene av klær til London-politiet, og det er dette som gjør at selskapet nå får så mange henvendelser.

- Folk vil være ha de samme, sikre klærne som politiet har, forklarer Samms.

- Ikke for å skremme
I fjor solgte selskapet også egne skuddsikre skoleuniformer, men produksjonen stoppet etter at selskapet ble kritisert for å bruke frykt for å selge varene sine.

- Vi følte at markedet for skuddsikre skoleuniformer ikke var så stort, så vi valgte å avslutte produksjonen. Uansett produserer vi bare klærne på bakgrunn av antallet bestillinger vi får. Vi har ingen aktiv markedsføring for å skremme folk til å kjøpe produktene våre, sier Samms.

- Tjener penger på frykt
Det britiske barne-, skole- og familiedepartementet sier de er skeptiske til bedriften.

- Skoler er trygge områder, og enhver form for kommersiell utnyttelse av foreldres frykt bør tas for det det er, sier en talsmann for departementet til Yeye.

- Mange salg i Norge
Samms forteller at de også selger en god del til norske forbrukere.

- Vi har fått mange henvendelser fra Norge. Så langt har vi hatt over 200 salg til norske forbrukere, forteller Samms.

Hva synes du om skuddsikre klær?

Siste fra Yeye: Gå til forsiden her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere