RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ungdom blokkerer mor på Facebook

Foto: Nicholas Kamm
Sist oppdatert:
- Ser på Facebook som sin egen personlige arena.

Bergen (NTB): Mer enn én av tre under 22 år avviser vennskap med foreldre på Facebook.

Hele 38 prosent av ungdom mellom 13- 15 år forteller at de har avvist familiemedlemmer på Facebook. Det samme gjelder 36 prosent av ungdom mellom 18 og 22 år. Det kommer fram i en undersøkelse gjennomført ved NTNU, skriver Stavanger Aftenblad.

Forskeren som har gjennomført undersøkelsen, er ikke overrasket.

- Det er de unge som ønsker å holde foreldrene ute av Facebook. Det er mulig de vil skjule personlige ting, og at de ser Facebook som sin egen personlige arena som de ikke vil foreldre skal bry seg med. De vil ha sitt eget sted, sier førsteamanuensis Berit Skog ved NTNU.

Facebook-undersøkelsen hun gjorde i fjor, viser også at i motsetning til de unge har bare én av ti brukere over 39 år avvist familiemedlemmer.

- Det kan tyde på at det er mindre viktig for de eldre. Svært mange under 13 år har imidlertid foreldrene på Facebook. Det tyder på at foreldrene har gitt tillatelse til å være der selv om man egentlig skal være over 13, mot at de får følge med på hva barna gjør. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere