RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ungdom, IQ og Bård Tufte på NRK i høst

Sist oppdatert:
Den gamle ungdomshelten Ivar Dyrhaug holder seg innendørs i IQ-program, den noe yngre ungdomshelten Bård Tufte Johansen (bildet) går ut i hagen, mens virkelige ungdommer skal vise at de kan overleve ute i naturen.

Mandag presenterte NRK sitt program for TV-høsten.

Statskanalen på mange gamle travere, blant annet at slagere som "Først & Sist" med Fredrik Skavlan og "Nytt på nytt" med Jon Almaas skal knuse TV 2 på fredagskveldene.

Men på lørdagene blir det endel gjensyn med gamle travere i ny drakt: I "Test nasjonen" dukker Ivar Dyrhaug opp som programleder sammen med Hilde Hummelvoll og skal teste IQ-en til det norske folk. Sendestart er lørdag 13. september og i løpet av serien vil 250 deltakere få prøvd seg på direkten, mens TV-seerne får ta del via nettet.

Et annet nygammelt ansikt som dukker opp er Dan Børge Akerø med sitt konsept "LørDan", etterfulgt av "Kjempesjansen" der uetablerte utøvere i flere sjangre får vist seg fram.

- Vi tror at underholdningsavdelingen også i høst blir fullstendig uslåelig. Gullrekka på fredag og ikke minst LørDan og Kjempesjansen på gudskjelovkvelden vil samle hele familien hjemme i stua. Så får vi storfilm på NRK1 søndager og primetime blir utvidet med en ny flate hvor blant annet dokumentarer blir viktige, sier PR-sjef Anne Bekkevold til sitt eget nettsted.

NTB skriver at komiduoen Bård Tufte Johansen og Harald Eia slår seg sammen med Atle Antonsen i en ny serie på seks episoder som skal hete "Ut i vår hage".

– Vi har blandet en del tunge, alvorlige temaer med lett humor. Det blir ikke så mye Sven O. i Ut i vår hage, sier Bård Tufte Johansen til NTB. I spann med Harald Eia har han stått bak flere runder med "Åpen Post".

– NRK ville først kalle den nye serien for Åpen Post, men vi vil vise at tittelen ikke betyr noe som helst og bestemte oss da for det ikke-kommersielle Ut i vår hage, sier Tufte Johansen med krav om å bli trodd.

Eia og Tufte Johansen har fått med seg altmuligmannen Atle Antonsen, og det er første gang trioen samarbeider på TV.

– Harald og Bård uttalte at de ville ha nye impulser. Derfor ble jeg med. Vi begynte å skrive manus ved juletider, sier Antonsen.

Men det blir også noen ferske TV-fjes på NRK denne høsten: Mikael Olsen Lerøen leder NRKs nye filmsatsing "Filmplaneten" på NRK2, Ingvild Helljesen er programleder for "Midt i blinken" - et spørreprogram for familien, og Peter Svaar, kanskje mest kjent for basketaket med Telenor-sjef Tormod Hermansen for noen år siden, blir ny forbrukerinspektør i FBI sammen med Anders Magnus.

I tillegg fortsetter NRK med virkelighets-TV. Etter at de eldre fikk sjansen til å knuse noen myter i "Eldrebølgen", er det tid for ungdommen. I "Sønner av Norge" skal fem ungdommer overleve på egen hånd i naturen og vise at det fortsatt er håp for nachspiel-generasjonen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere