*Nettavisen* Nyheter.

Ungdom skader seg på sms

Ungdom skriver så mange sms-meldinger at de får alvorlige fingerskader.

23.02.06 11:22

En hektisk dag er over og du runder av med å sende en siste « gonatt og klemz» til dine venner før du sovner inn. Verker litt i fingrene ja, hva kan det komme av?

Ifølge en ny studie i Storbrittanina skader flere milioner ungdommer tomlene og fingrene sine. De fleste får det vi på folkemunne kjenner som musesyke. Italienske leger har også advart ungdom mot overdreven bruk av sms, skriver Mozon.no.

3,8 millioner klager
Andelen av mennesker som har fått plager av sms-ing, har økt i takt med bruken. Nå klager hele 3,8 millioner i Storbritannia mennesker på sms-relaterte skader.

Og undersøkelsen, utført for mobilselskapet Virgin Mobile, viser at vi nok ikke kommer til å tekste noe mindre i årene som kommer. I Storbritannina sender i overkant av 12 prosent av befolkningen 20 meldinger per dag. 10 prosent sender inntil 100 per dag!

Roligere i Norge
Netcom-kunder i Norge sender i gjennomsnitt 94 sms-er i måneden. Telenor-kunder melder gjennomsnittlig mellom 2,3 og 4 ganger om dagen. Et par prosent svarer at det sender rundt 100 meldinger daglig, skriver Mozon.no.

I tillegg til å få musesyke, bekymrer nå ekspertene seg over at ovedreven bruk kan føre til depresjon og utbrenthet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.