RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ungdom skryter av narkobruk på sosiale medier

INSTAGRAM: Ungdom legger ut «skrytebilder» av narkotikabruk.
INSTAGRAM: Ungdom legger ut «skrytebilder» av narkotikabruk.
#Fuck #kriminalomsorgen #godmorgen, skriver en ung narkotikabruker på instagram. Han er ikke den eneste, ifølge politiet.

(FINNMARKDAGBLAD.NO): Denne uken har noen ungdommer i Porsanger lagt ut både video som viser hasjbruk og et bilde som tydelig initierer bruk av narkotiske stoffer på det sosiale mediet Instagram.

Politiførstebetjent Leo Johansen ved Porsanger lensmannskontor har registrert at det er blitt lagt ut bilder av denne typen i Porsanger.

- Vi har sett bildene og vil se nærmere på dette. Så vil vi komme tilbake med mer senere, forteller førstebetjenten til Finnmark Dagblad.

Ikke dagligdags

Det er ikke vanlig at det legges ut bilder eller videoer som tydelig viser narkotikamisbruk, men de bildene som er lagt ut gir ikke noen positive signaler.

- Det er ikke dagligdags at det legges ut slike bilder, men vi har sett det på ulike fora tidligere. Så det er ikke fremmed for oss. Samtidig vet vi ikke hva som er på bildet, med det er tydelige indikasjoner på det. Så det er ikke positivt, sier Leo Johansen.

I de siste årene er sosiale medier som Facebook, Instagram, Twitter og Snapchat blitt allemannseie på kommunikasjonsfronten.

- Det finne flere ulike kanaler, noen er lukket mens noen er åpne. Men det er ikke ofte de er åpne, forteller 1. betjenten i Lakselv.

Følger med

Ettersom de sosiale mediene er blitt viktige kommunikasjonsformer, så følger politiet med på hva som skjer på den digitale fronten.

- Vi fanger nok ikke opp alt som skjer, for det er ikke slik at vi snoker hver dag. Men vi er obs på den aktuelle kanalen og de andre kanalene, avslutter 1. betjent Leo Johansen.

Les flere saker fra Finnmark Dagblad her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere