*Nettavisen* Nyheter.

Ungdommens heteste reisemål

Går du og tenker på hvor du skal reise på ferie i sommer? Vi har de beste tipsene.

19.03.06 08:24

(SIDE2): Ungdommen er ganske tradisjonelle når de velger reisemål. De mest etterspurte stedene er Hellas og Tyrkia, men det siste året har også Bulgaria kommet for fullt.

Fest og moro

Vi spurte Apollo og Ving hva ungdommene er opptatt av når de velger reisemål.

- Ungdom vil ha fest og moro, men de betaler gjerne litt ekstra for komfort, som for eksempel aircondition og kanskje en liten kjøkkenkrok så de slipper å spise ute hver dag, sier Nicklas Erlandsson fra Apollo.

De reiser til samme land som familier på tur, men når de går av flyet, drar ungdommene til partybyene, mens familiene drar til litt roligere steder. I Hellas er for eksempel Kos, og Ios populære steder. I Bulgaria er det Sunny Beach som gjelder.

- Det ideelle tidspunktet for ungdom å reise, er rett før skolen begynner igjen etter sommerferien, da har de kanskje hatt sommerjobb og tjent opp penger til turen. Det er hvert fall da vi merker mest pågang fra unge mennesker. Men i tiden rett etter skolen er ferdig er det også relativt stor pågang, bemerker Erlandsson.

Hot i Hellas

- Hellas er, og har alltid vært et populært reisemål for både familier og vennegjenger. Det samme gjelder for Tyrkia, men nå har også Bulgaria begynt å komme frem i lyset. Antageligvis fordi det er såpass billig å leve der nede, men det ligger på lik linje med Tyrkia, sier Grethe Johansen Holck i Ving.

Hun mener også at Kanariøyene fortsatt er aktuelle, de er ikke bare for gamlinger.

Apollo og Ving har altså samme meninger om sommerens reisemål. Når det gjelder priser, så er de også relativt like. Hos Apollo ligger en ukes reisene til Hellas og Tyrkia på rundt 4500 til 5500 kroner.

En uke til Sunny Beach i Bulgaria, med fly, hotell og frokost, kan du få helt ned til 4598 kroner.

Ibiza er ut

Konklusjonen er, at ungdom velger reisemål som har vært populære en stund, bortsett fra nykommeren Bulgaria. Penger er heller ingen hindring. Alanya i Tyrkia, har blitt nevnt som det nye Ibiza, så da går vi ut ifra at den gode, gamle partyøya har gått ut på dato.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.