Gå til sidens hovedinnhold

Ungdommer anmeldt for å ha kastet flasker på bilist

Fire ungdommer i alderen 12–15 blir anmeldt for kroppskrenkelse etter å ha kastet flasker på en bilist i Oslo natt til tirsdag.

– Ved 4.40-tiden passerte bilisten Haugerud der det han beskriver som rundt ti ungdommer kastet gjenstander på bilen. Han stanset og gikk ut for å konfrontere dem, men da gikk de til det han beskriver som angrep og kastet blant annet flasker på ham. De traff ham i hodet, sier operasjonsleder Tor Jøkling i Oslo politidistrikt til NTB.

Bilisten satte seg i bilen igjen og kjørte et stykke før han kontaktet politiet.

– Vi sendte en patrulje til stedet og da vi kom dit fant vi flere ungdommer som løp i ulike retninger. Vi fikk tak i fire av dem. De er alle i alderen 12–15 år. Vi søker ikke videre etter flere, sier Jøkling.

Han opplyser at ungdommene vil bli kjørt hjem til sine foresatte, der politiet vil ha en bekymringssamtale i påhør av dem. Videre vil ungdommene bli anmeldt for kroppskrenkelse og barnevernet rutinemessig varslet.

– Det er jo dessverre slik at dette er ungdom politiet kjenner relativt godt til fra før. Selv de yngste, og det er en hendelse vi ser svært alvorlig på, sier Jøkling.

Bilisten kom ifølge politiet uskadd fra hendelsen.

Les også:
Holmlia stiller på dugnad

Listhaug møtte motbør på Holmli

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på iPhone her

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på Android-telefon herOslo-øst