*Nettavisen* Nyheter.

Ungdommer betaler tusenvis for frivillighetsturisme

Oslo (NTB): Norske ungdommer betaler gladelig flere tusen kroner av egen lomme for å få jobbe som frivillig i fattige land. Pengene går rett til kommersielle selskaper.

De siste årene har det blitt en trend blant norske ungdommer å reise til u-land for å jobbe frivillig, skriver Vårt Land. For opp mot 7.000 kroner i uka kan hjelpelystne ungdommer få prøve ut bistandsarbeid i noen uker. Da betaler ungdommene flybilletten, lokal transport, overnatting hos vertsfamilie, forsikring og halvpensjon, skriver avisen.

En rekke selskaper tjener gode penger på den nye frivillighetsturismen, blant annet internasjonale reisebyråer som tar seg betalt for å formidle frivillig arbeid.

- Vi er en ren, kommersiell organisasjon, men vi som jobber her, er ikke pengedrevet. Vi er en gjeng engasjerte mennesker, sier Solfrid Hanna, landdirektør for Projects Abroad Norge. Hun sier dette ikke er noen luksusindustri, og at det ikke er noe de tar seg godt betalt for.

Selskapet er verdens største aktør innenfor frivillighetsturisme, med en årlig omsetning på over 100 millioner kroner. Kilroy og Goxplore er andre norske selskaper som tilbyr denne formen for opplevelsesreise.

- Vi har et lite mellomlegg mellom de reelle kostnadene og det som betales inn, men det skal være så lavt som mulig. Vi skal tilby kvalitetsprodukter, så vi får fornøyde frivillige, sier Siren Bodin, daglig leder i Goxplore. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.