Gå til sidens hovedinnhold

Ungdommer filmet slag og vold mot 14-åring

Holmestrand (NTB): En 14-årig gutt ble slått i ansiktet av en medelev i Holmestrand i Vestfold forrige tirsdag. Volden ble filmet av to andre elever.

- Jeg har sett en film av hendelsen tirsdag ettermiddag der 14-åringen ble påført flere slag i ansiktet. Vold skal vi ikke ha i vår skole, men det alvorligste etter min mening er de rasistiske innslagene rundt konflikten, sier rektor Kurt Klevan ved Gjøklep skole til Jarlsbergs Avis.

Gutten som ble slått og filmet, er en 14-åring av pakistansk opprinnelse. En 15 år gammel gutt slo ham flere ganger med knyttet neve i ansiktet så nesa kom ut av stilling. Minst to medelever filmet hendelsen, som en jente forsøkte å stanse.

15-åringen som utførte volden i skolens kantineområde, omtalte selv dette på sin Facebook-side. Blant kommentarene var spørsmål om å få kjøpe filmen for 100 kroner. En annen bød 200 kroner, skriver avisa.

14-åringens far politianmeldte 15-åringen. Han har også tidligere anmeldt elever som han hevder har spyttet på og etter sønnene hans.

Rektor Klevan sier 15-åringen og de som filmet volden, kan vente seg strenge reaksjoner. Det er snakk om samtaler og ulike oppfølgingstiltak, nedsatt oppførselskarakter og bortvisning fra skolen i tre dager. (©NTB)

Reklame

Nå er det salg på våre grillfavoritter