RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ungdommer mobbes på ny app

Foto: Skjermdump fra nettside
Sist oppdatert:
En ny app som gjør at man kan sende spørsmål anonymt til andre brukere, er blitt stengt for nedlasting fra skolenettverket i Trondheim fordi unge blir mobbet.

«Du er stygg, og har bare en venn, så stikk t helvete idiot..» «Hvorfor er du så jævlig feit og stygg?» «Jeg hørte at du e homo e det sant». «Sant at du har bulimi? Håper du spyr ut all maten og at det fungerer».

Det er blant meldingene som er blitt sendt anonymt til ungdommer i Trondheim, skriver Adresseavisen mandag.

Appen Kiwi-Q&A er utviklet av det amerikanske selskapet Chatous. Hvem som helst kan opprette en bruker, og sende anonyme spørsmål eller meldinger til andre brukere. Når meldingene blir besvart, kommer identiteten til de som svarer opp for alle.

Les også: Har du ikke hørt om Kiwi Q&A? Da er du ikke alene

IT-avdelingen i Trondheim kommune fikk henvendelse fra Ungdommenes bystyre tirsdag forrige uke, og stengte tilgangen fra skolenettverket dagen etter.

– Det er flott at ungdommene tar tak i dette. Det er vanskelig for oss å følge med på slike apper og nettsteder, sier leder for IT-avdelingen, Kari Morken, til avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere