Gå til sidens hovedinnhold

Ungdomsfester flere steder: - Det har vist seg at det å holde avstand ikke alltid er så enkelt

Fredag kveld har politiet rykket ut til flere store samlinger utendørs.

Agder politidistrikt opplyser at de gjennom kvelden mottatt en rekke meldinger om ungdomsfester og ansamlinger rundt omkring.

Les også: Politiet med klar beskjed til foreldre: - Sjekk hva barna driver med

– Politiet rykker ut på de vi har kapasitet til, med hovedfokus på smittevern. Det har vist seg at det å holde avstand ikke alltid er så enkelt. Så langt i kveld er det ikke avdekket brudd på smittevernbestemmelsene som har blitt anmeldt, skriver politiet i Agder på Twitter ved 22-tiden.

Full fest i Nygårdsparken: – Man skal fortsatt holde én meter

Både BA og politiet har fått meldinger om mye mennesker og høylytt stemning i Nygårdsparken fredag kveld. I Bergen er det skjenkestopp på byens utesteder og restauranter klokka 22, og det er ikke tillatt å ha flere enn to gjester i private hjem. Derfor kan det virke som at flere har fortsatt festen utendørs.

– Vi har fått noen meldinger om at det fest og mye folk der. Vi tar en tur bort for å se at det er ro og orden. Hvis det fremdeles er høy musikk og uro etter klokken 23, vil det bli gitt pålegg om å skru av musikken for å bevare nattroen, sier Tatjana Knappen, operasjonsleder ved Vest politidistrikt til BA.

Hun forteller også at de vil be folk om å respektere smittevernet.

– Man skal fortsatt holde én meter avstand. Vi må kanskje gi noen vennlige ord dette, sier Knappen.

Nettavisen har også vært ute i Oslos parker og andre samlingsområder, men kan melde i skrivende stund om at det er stille og rolig utendørs i hovedstaden.

Flere fester utendørs i Innlandet

Også i Innlandet har politiet rapportert om flere fester utendørs. På Lillehammer har de meldt om to fester – først en ved Lillehammer camping, hvor rundt 50 personer i ungdomsskolealder var samlet til fest.

– Flere ungdommer er nå i ferd med på bli hentet av sine foreldre. Det setter vi stor pris på, meldte politiet klokken 19.25.

Senere på kvelden rapporterte politiet at var det rundt 100 til 150 ungdommer ved Badedammen i Lillehammer, mens det ved Domkirkeodden på Hamar var over 100 ungdommer.

Bilarrangement ved Fagernes

– Vi ber også her som ved tidligere hendelser i Innlandet om at foreldre tar en telefon til sine respektive og spør hvor de er og hva de driver med, lød oppfordringen.

Ifølge politiet er det også ventet at rundt 600 personer i løpet av kvelden skal delta på et cruising-arrangement, der det kjøres med bil rundt i området rundt Strondafjorden ved Fagernes. Politiet i Innlandet opplyser at de ikke setter i verk tiltak i forbindelse med arrangementet.

(©NTB)