RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ungdomspolitikerne vil presse fram et klimaforlik

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Ungdomspartiene vil kutte utslippene med 40 prosent innen 2020, elektrifisere sokkelen og ha en høyere CO2-avgift, og vil med det presse regjeringen til en ambisiøs klimamelding.

Det er blant forslagene Unge Høyre, Unge Venstre, AUF, Senterungdommen, Rød Ungdom, Sosialistisk Ungdom og Kristelig Folkepartis ungdom er blitt enige om.

Ungdomspolitikerne mener at de konkrete målene for klimapolitikken må bli fulgt opp med politiske virkemidler som utløser tiltak og som gir tilstrekkelig utslippskutt.

- Vi vil at regjeringen tar med disse innspillene i det videre arbeidet med klimameldingen. Her er vi enige om at ambisjonene i Norge må opp, og så håper vi å finne igjen disse forslagene i regjeringens klimamelding, sa nyvalgt leder i Natur og Ungdom, Silje Lundberg, da hun overleverte ungdommens klimaforlik til miljøvernminister Erik Solheim (SV).

Etter flere utsettelser på grunn av uenighet i regjeringen skal Solheim i løpet av våren 2012 legge fram klimameldingen som skal stake ut den framtidige kursen for Norges klimapolitikk. Etter behandlingen av meldingen mener ungdomspartiene at også moderpartiene må bli enige om et nytt klimaforlik. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere