RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Unge faller for TV-kirurgi

Sist oppdatert:
Programmer om perfekte kropper og skjønnhetsidealer blir stadig mer vanlig. Taperne er norske ungdommer som blir stadig mer kroppsfiksert.

Programmer som «Ekstrem Forvandling» og «Svanen» har skapt store diskusjoner om hvorvidt skjønnhet kan skapes eller dømmes.

Redselen for at disse programmene skulle øke fokusering på skjønnhetsidealer og perfekte kropper var stor, og det var de unge som ble rammet.

Verver unge
En ny undersøkelse gjort av Nye Fakta AS viser at medias fokus på kosmetisk kirurgi bransjen kun drar den ned, men kan se ut til å verve mange unge medlemmer.

1200 personer ble spurt i Trondheim, Oslo, Bergen og Stavanger og 40 prosent svarte de er blitt mer negative til kosmetisk kirurgi på grunn av media.

Endret syn
Det er kvinnene som i aller størst grad er kritiske. Men det ser ut som media har klart å påvirke de unge, i aldersgruppen 16 til 24 år sier nesten 22 prosent at media har endret deres syn på kosmetisk kirurgi til postivt bare det siste året.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere