RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Unge har dårlige torskevaner

Foto: Scanpix
Kun 20 prosent av oss under 35 år spiser torsk en gang i uken.

(SIDE2:) Ifølge en fersk undersøkelse utført av Findus, er torskemiddagen er vanskelig å få til, spesielt for unge. Mange ønsker å spise mer hvit fisk, men opplever at de ikke klarerl å tilberede torskemåltidet.

Norges sjømatråd mener det er viktig å hjelpe de unge til å få opp øynene for hvit fisk.

- Det er synd at mange unge mennesker føler at de ikke får til gode fiskemiddager, det finnes jo så mye morsomt man kan lage med hvit fisk, og vi må jobbe aktivt for å gjøre det lettere å lykkes med torsken, sier ernæringsfysiolog og kokk Ingebjørg Moe i Norges sjømatråd.

Undersøkelsen viser at presentasjonen av måltidet og tilberedelsen har mye å si. Kun 1 av 6 er svært fornøyde med resultatet. Det viser seg at det er vanskelig å finne variasjoner i tilbehør til torsken, blant annet hva gjelder saus, og man ønsker seg inspirasjon og kreative forslag i forbindelse med tilberedelsen.

- Det er viktig med inspirasjon for å gjøre torsk mer attraktivt. Vi snakker ofte om laks og annen fet fisk, fordi de inneholder de viktige omega 3-fettsyrene. Men, torsken gir oss også omega 3-fettsyrer og viktige vitaminer og mineraler. Både D-vitaminer, selen og jod. En middagsporsjon dekker hele dagsbehovet, sier Moe.

Fakta:

  • 25 prosent av sier at de spiser torsk minst én gang i uken – men kun én av fem blant de under 35 år.
  • Blant de som er under 35 år, er kun 16 prosent svært fornøyde med resultatet når de lager torskemiddag.
  • Blant de som er over 55 år, er hele 49 prosent svært fornøyde med resultatet.
  • Blant de som ikke er fornøyde med resultatet, sier nesten sju av ti at de synes det er vanskelig å finne variasjoner med hensyn til tilbehør til torsken.

Kilde: Tallene er basert på en landsrepresentativ undersøkelse om folks torskevaner, utført av YouGov på vegne av Findus i januar 2013.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere